MATRA MURENA

 
 
Veel coupe’s die men sportwagen noemt, zijn in feite niet meer dan gestroomlijnde aanpassingen van de gewone klassieke modellen. Of het zijn van die met pk’s volgestopte snelheidsmonsters die alleen door hun prijs voorgoed onbereikbaar zijn. De MATRA MURENA vormt hierop een uitzondering.


Een ware lekkernij voor iedereen die de technologische ontwikkeling in de auto-industrie van toen een warm hart toedraagt. Een volbloed coupe voor alle kenners, die geen genoegen neemt met compromissen. En natuurlijk, voor wie de auto altijd een passie zal blijven.

De MURENA heeft een onweerstaanbare, eigenzinnige stijl. Zijn perfect gestroomlijnde contouren verlenen hem een geheel eigen allure. En zijn centraal geplaatste motor, de onafhankelijk geveerde wielen en de zeer doordachte ophanging geven hem een wegligging die tot de veiligste behoort.

In alle 3 de uitvoeringen, de 1.6 liter, de 2.2 liter en de 2.2 S liter, bewijst de MURENA dat prestatie en comfort elkaar niet hoeven uit te sluiten. De ruimte binnenin, het orginele ontwerp van de stoelen en de uitzonderlijke wegligging rangschikken hem op youngtimer gebied onbetwistbaar in de hoogste klasse.

En toch is deze unieke coupe in gebruikskosten vergelijkbaar met een seriewagen. Door zijn relatief lage benzineverbuik, door de zorgvuldige anti-roest behandeling en de beschikbaarheid van onderdelen.


Matra Murena Film
 
Home page Contact page